home
expertise
nieuws
portfolio
cv
contact
 
 
 
 


     
 
stip Bouwkundig tekenwerk stip Gebouw inmetingen
stip Senior(en) huisvesting deskundige stip Tekeningenbeheer, tekeningenbibliotheek bijhouden
stip Vloeroppervlakteberekeningen volgens
NEN 2580 norm
stip Uittrekstaten materialen uitwerken
 
     
  Tekeningenbeheer c.q. tekeningenbibliotheek bijhouden  
 
Digitaal tekenwerk is nu een begrip en daar kan men tegenwoordig de tekeningen keurig in digitale mappen, gerangschikt naar bijvoorbeeld plattegronden, gevels, doorsneden, details, kozijnstaten etc. kan rangschikken.

Maar hoe zit het met papieren tekeningen???? Een 10- 20 tal jaren geleden drukte men de tekeningen op fiches af en dat is niet digitaal verwerkt. Dus ook weer zaken die veel ruimten in beslag nemen waar ook nog geen eens een back-up van bestaat. Jammer, daar kan men wat aan doen: speciale scanner aanschaffen, digitaliseren en je hebt in ieder geval , als men daaraan denkt ook nog een back-up. Aangezien dat duur is, komen de meeste archiefdiensten hier niet aan en blijft het behelpen met vaak ‘morsige’ A3 afdrukken.

Afijn, voor de tekeningen die nog op papier staan, maar nog niet in de PC, zijn echter wel mogelijkheden om gedigitaliseerd te worden: via scan bij drukker kan hetzij een Tiff, hetzij een PDF bestand gemaakt worden. Daar kan Van Berk Buildings & Drafting u bij helpen om dat in goede banen te leiden, keurig gesorteerd over diverse digitale mappen.

De laatste ontwikkelingen zijn ook dat diverse architecten-, en ingenieursbureaus failliet gaan en daar gaat vaak veel digitaal tekenwerk verloren, omdat menig bureau de digitale tekeningen niet aan de opdrachtgever wilden verstrekken. Dit is een ongewenste situatie en daarom zal Van Berk Buildings & Drafting van de tekeningen zowel een PDF- als dwg bestand na afronding van een opdracht aan de opdrachtgever verstrekken. Mocht na een aantal jaren de digitale tekeningen weer nodig zijn, dan kan de opdrachtgever zo de dwg bestanden aan een ‘werknemer’ afgeven. Zodoende wordt veel tijd bespaard aan het ‘opnieuw’ tekenen van de plattegronden.